top of page

Off the grid

Eco Lodge?!

Deze architecturale houtskeletwoning is (bijna) zelfvoorzienend voor water, warmte/koeling en elektriciteit. De ziel van het huis zit in de gerecycleerde houten vloeren en de pure materialen.

De natuur is nooit ver weg: de planten filteren ons water en de zon levert onze elektriciteit. Het huis voelt altijd gezellig en is goed geventileerd dankzij natuurlijke isolatiematerialen en een hightech ventilatiesysteem.

Houten vloeren

Na te zijn gebruikt tijdens beurzen en shows door de fabrikant, beleven de houten planken hun tweede leven. Hierbij is geen schade toegebracht aan bomen. Om de vloer te beschermen, hanteren we een beleid waarbij geen schoenen gedragen worden. Bovendien hebben we vloerverwarming voor comfortabel warme voeten.

Ventilatie en temperatuur

Ervaar het verschil met een 'normaal' stenen huis.
De natuurlijke isolatie (vlas en papier) zorgt ervoor dat het houten huis energiezuinig is. De ventilatie zorgt voor een gelijke temperatuur en ondersteunt de vloerverwarming en-koeling.

Regenwater, geen chemicaliën 

Bijna al het water dat je zult gebruiken, is gefilterd regenwater. De waterplanten op het terras beschikken over deze geweldige filterkracht. Ze recyclen ook het water in onze hot tub. Daarom is het niet mogelijk om oliën, aroma's of iets anders aan het water toe te voegen. Onze planten zullen je dankbaar zijn.

Duurzaam beddengoed en handdoeken

Yumeko's biologisch katoen wordt vervaardigd met een lagere waterconsumptie en is volledig vrij van pesticiden.

24u zonne-energie

Op ons zuidelijk gelegen terrein zul je zowel de zonsopgang als -ondergang kunnen aanschouwen. De zon voorziet vrijwel in al onze elektriciteitsbehoefte. Probeer 's nachts zo min mogelijk stroom te verbruiken, aangezien je dan afhankelijk bent van de batterij van het huis. Zou je de vaatwasser overdag kunnen laten draaien? Tevens is het gunstig om overdag te douchen wanneer er daglicht is.

Douchen met regenwater

Voel de zachtheid van het regenwater op je huid en geniet ervan! Gebruik alsjeblieft onze gezonde lichaamsverzorgingsproducten. Ze bevatten geen schadelijke ingrediënten (we houden ervan om onderzoek te doen).

HuisvanHout-011_LR.jpg
bottom of page